Coming up soon!

AGENDA
DatumWat?Waar?Extra info
Juni
5, 12, 26Reguliere repetitieWeide Wereld20.00 – 22.15 uur
pauze 21.00 – 21.15 uur
19Workshop Panda van ProosdijWeide Wereld
20.00 – 22.15 uur
pauze 21.00 – 21.15 uur
30Gluren bij de buren zomereditieDe Hoge Weide Parkwijk
Ab Harrewijnstraat 45 Utrecht
15:15 uur
16:45 uur
Juli
3Reguliere repetitieWeide Wereld20.00 – 22.15 uur
pauze 21.00 – 21.15 uur
5Bruiloft koorlid Anneke14:00-16:00 uur
10Laatste repetitie voor de zomerstopSpring in ’t veld
IJsselstein
20.00 – 22.15 uur
Augustus
28Eerste repetitie na de zomerstopWeide Wereld20.00 – 22.15 uur
pauze 21.00 – 21.15 uur
September
4, 11, 25Reguliere repetitieWeide Wereld20.00 – 22.15 uur
pauze 21.00 – 21.15 uur
18Workshop Panda van ProosdijWeide Wereld20.00 – 22.15 uur
pauze 21.00 – 21.15 uur

Onlangs plaatsgevonden of gepubliceerd

In onze nieuwsberichten staat het verslag, klik hier

4 Februari, Gluren bij de Buren 2024 in ’t Atelier, zie verslag in de berichten

December 2023

December stond in het teken van kerstoptredens.
Dit jaar vooral bij Intratuin. Helaas kon het optreden in de Vijverhof niet doorgaan, maar wat in het vat zit…we komen zeker nog een keer een koffieconcert geven.

Kijk voor ons volledige kerstverslag hier

Juli 2023

Seizoen afsluiting

Juni 2023

Zondag 25 juni – Koffieconcert bij Vijverhof Harmelen
Genieten van TimeLEZ onder het genot van een kopje koffie
De bewoners zaten al vroeg en vol verwachting klaar voor ons Koffieconcert.
Het was wel spannend, onze dirigente Floor kon er niet bij zijn, dus stonden we er “alleen” voor.
Het is gelukt!
De zaal zat goed gevuld met bewoners, sommigen hadden een familielid/kennis of vriend uitgenodigd en zaten vol verwachting klaar.
Vrolijke, maar ook emotionele nummers kwamen voorbij. We sloten af met 4stemmig Happy Birthday voor een oud koorlid.

woensdag 14 juni – workshop ritme en zang
Op woensdag 14 juni hebben we i.p.v. een repetitieavond een workshop gehad met ons koor. Deze workshop ritme en zang werd gegeven door Toiny Tune. Ze is dirigent, zangeres, percussionist en gitarist. Ze heeft zoveel energie en passie voor muziek en ritmes dat dat onmiddellijk oversloeg op onze koorleden. Ze verdeelde ons koor in meerdere partijen en liet ons Afrikaans klinkende zinnen  door elkaar heen zingen. We hebben ook allerlei korte geluiden zelf bedacht en gezongen en die dan snel na elkaar laten horen zodat het echt een geheel werd. We hebben zelfs hele leuke zinnen tegen elkaar gezegd gewoon in het Nederlands, die dan weer een prachtig ritme vormden. Ook werden we flink aan het werk gezet om tijdens het zingen met bodypercussie iets extra’s toe te voegen. Voor veel leden was dat nog best even wennen. Niet alleen zingen maar ook bewegingen en geluid maken met handen en voeten. En net als je door had wat je moest doen, stond Toiny ineens voor je met een nieuw stukje zang of percussie. We wisten niet dat we zoveel energie hadden. Ons enthousiasme zorgden voor tintelende handen, benen en voeten. Het was ontzettend gezellig.

December 2022

10 december 2022 – Intratuin Vleuterweide.
Een gezellig optreden met acht dames, het octet klonk als een klok.

Vrijdag 16 december 2022 – Lichtjes avond Maarssendorp.
We hebben op diverse locaties in het dorp gezongen. Het was rond 18 uur al behoorlijk druk op de Kaatsbaan en aan publiek dus geen gebrek. Alhoewel de aandacht (ook van diverse familieleden) hartverwarmend was, waren we blij om rond 20 uur in de warmere kerk te ogen zingen. Met een bekertje gluhwein als beloning werd deze gezellige avond afgesloten.

Woensdag 21 december 2022
Laatste kooravond in dit jaar, met de foute kersttruien traditie en een gezongen kerstwens.

Donderdag 22 december 2022 – Vijverhof Harmelen
Het jaar werd echt afgesloten met een kerstoptreden voor de bijzondere bewoners van de Vijverhof in Harmelen. In verband met het koude natte weer waren alle activiteiten op diverse plekken in het huis zelf, in plaats van buiten rondom het gebouw. Maar dit optreden en oprechte reacties van de bewoners heeft echt een speciale plek in ons hart veroverd.

November 2022

Zaterdag 5 november 2022 – Opening Natuur & Gezondheidscentrum Maarssen
Een hele eer om de muzikale opening van dit centrum te mogen verzorgen. De mooie hoge ruimte zorgde voor een mooi geluid. We wensen ons koorlid Diana veel succes met dit mooie initiatief.

Zaterdag 26 november 2022 – Optreden in de Torenpleinkerk in Vleuten.
Samen met het Zolderkoor (ter gelegenheid van hun jubileum} hebben we enkele stukken ingestudeerd. Ook ons eigen repertoire kwam aan bod, enkele nieuwe stukken en vooruitlopend op de decembermaand enkele kerststukken. Een volle kerk met op de 1e rij onze trotse ereleden.

September 2022

Zondag 11 september 2022 – Culturele zondag: Optreden bij het Muzieklokaal Utrecht

Optreden Utrecht 900 jaar
Op een stralende zondag hebben we op het water aan de Bemuurde Weerd een gezellig optreden gegeven. Prachtig weer, een bruisende stad en veel gezelligheid. Het was even wennen op een wiebelig ponton maar alles is gelukkig goed gegaan. Het publiek zat in de zon op het terras lekker onder de parasol o.a. op zitzakken, stap te van de fiets om even te luisteren of luidkeels mee te zingen.

Juli 2022

Zondag 5 juli hebben we met ‘Struinen in de tuinen’ ons laatste optreden van dit seizoen gehad. Bij ieder optreden waren er aardig wat mensen komen kijken en luisteren. En zelfs het zonnetje was ons goed gezind, tijdens alle drie de optredens begon hij volop te schijnen. Het was weer een geslaagde middag in een gezellige sfeer.

Mei 2022

Zaterdag 21 mei 2022 – Fulco Festival IJsselstein

April 2022

Zaterdag 2 april 2022Bruiloft Floor

September 2021

Struinen in de Tuinen 2021

Zondag 5 september Struinen in de Tuinen

Locatie: Vlinderhof, Maximápark – Wat een feest was dat!

Na een periode van Nederlandse zomer begon zondag 5 september precies zoals deze zou moeten beginnen, heerlijk aangenaam en heerlijk zonnig. Een heerlijke dag voor heerlijke optredens op een heerlijke plek!

Trekpontje

Op tijd uit de veren. Met flyers, drinken, wat versnaperingen en de muziekstandaard onder de arm gaan we op pad. De meest bijzondere kant om de locatie te benaderen is via de Alendorperweg, via het trekpontje. De schoonheid van de omgeving en de gezamenlijke inspanning om het pontje te halen en ons zelf daarna naar de overkant te brengen, is al direct een mooie start van de reeks bijzondere ervaringen die deze zondag nog in petto zou hebben.

Trekpontje naar Vlinderhof

‘Podium’verkenning’

Podium verkennen en ‘sound checken’; je mocht willen dat het altijd zo zou zijn. ‘Serious business’ natuurlijk, maar wat is het mooi, en wat is alles tiptop verzorgd!

Impressies

We hebben vanuit het publiek heel veel foto’s en filmpjes ontvangen. Dat was echt fantastisch, dank daarvoor! Een heel bijzonder aanbod was het maken van opnames middels een drone. Dit kunnen we jullie niet onthouden!

Klik op afbeelding voor prachtige drone opnames tijdens ons optreden in de Vlinderhof – youtube kanaal TimeLEZ

Afsluiting van de dag

Na 3 hele fijne optredens met een mooie hoeveelheid luisteraars waren we nog door onze gastheer en -vrouw uitgenodigd voor een goed verzorgde borrel. We voelden ons zeer gewaardeerd, zeker ook door de extra attentie!

Vrijwilligers van Vlinderhof, grote complimenten! Wat hebben jullie een prachtige tuin, waar overduidelijk zoveel noeste arbeid en passie in gestopt wordt. Een parel waar de gemeente trots op mag zijn! En wat een super fijne gastheer/vrouw, inclusief de allerjongste(!), zijn jullie voor ons geweest. Hartelijk dank voor jullie enorme gastvrijheid!

Augustus 2021

Laatste repetitie in de kas

26 augustus was voorlopig/hopelijk de laatste repetitie in de kas. Het was heerlijk dat we deze tussenoplossing konden gebruiken. Maar… de avonden worden weer korter, de temperaturen spoedig lager en de kans op neerslag groter. In september kunnen we weer terecht op onze vertrouwde stek in De Weide Wereld.

Juni 2021

Deelname aan KBZON SERENADE

19 -23 juni – uitslag 27 juni

Toen in mei de oproep gedaan werd door KBZON voor het insturen van filmpjes, gemaakt in Covid tijd, speciaal om iets of iemand een hart onder de riem te steken, waren wij er natuurlijk als de kippen bij. We hebben onze film van ‘Born This Way’ opgestuurd, omdat je altijd, en zeker nu, gewoon moet kunnen zijn wie je bent.

Op zondag 27 juni was via Zoom de prijsuitreiking. We zijn niet in de prijzen gevallen, helaas. Maar dat heeft de pret er niet minder om gemaakt. We waren super blij met de mooie woorden van de jury en de extra complimenten voor de kwaliteit en originaliteit van het filmpje!

April 2021

14 april hebben we onze 3e clip gepresenteerd.
Speciaal voor iedereen die het zwaar heeft tijdens deze Covid periode!

Born this way

Februari 2021

De week na Valentijnsdag hebben we onze 2e clip gelanceerd
TimeLEZ – You’ve got a friend
onder muzikale leiding van Floor Snijders en regie Marijn van den Bogaard

December 2020

Speciale kerstwens 2020

Woensdag 23 december is de laatste repetitie van dit jaar. Een bizar jaar.

Onze hele speciale kerstwens 2020. 
Ieder afzonderlijk thuis opgenomen en met eigen filmbeelden
Smile: from us – for you!

Oktober 2020

31 oktober – In Memoriam

Zaterdagmiddag 31 oktober is heel erg rustig, en vastgehouden en omringd door haar dierbaren, Ellen Peen ingeslapen. Ook Ellen was 82 en erelid.

Zoveel keren wist Ellen, over de jaren heen, terug te veren, na diverse, voor de meeste mensen, schokkende diagnoses. Ellen benaderde het altijd positief.
Wonderlijk herstel waardoor je zou denken dat Ellen wel negen levens zou moeten hebben. Enorm moedig en sterk om ook in diverse onderzoeken tot het laatste moment mee te blijven doen. Nu is dan toch haar laatste leven geëindigd.
Haar tomeloze levensenergie, positiviteit, warmte en eigenwijsheid niet op te geven zullen we niet vergeten.
 
….Als er iets van een hiernamaals is, weten wij dat ze er twee sterke, dappere, vrolijke en liefdevolle vrouwen bij hebben gekregen, die ook nog een mooi potje kunnen zingen. ♥♥

22 oktober – In Memoriam

Vanmorgen is, op 82 jarige leeftijd, ons erelid Sjaan Boerenbrink overleden.

– dapper, een doorzetter, altijd dol op een geintje –
Wij zullen haar altijd blijven herinneren als die dappere vrouw, actief en een echte doorzetter. In spagaat voor de groep tot in haar zeventiger jaren en nooit vies van een ondeugende grap. Na vele worstelingen met de gezondheid, waarbij ze iedere dokter steeds weer versteld deed staan van haar levenslust, is het nu klaar. Haar lichaam heeft haar actieve geest niet meer bij kunnen houden…
 
Lieve Sjaan, rust zacht ♥
 

September 2020

Struinen in de Tuinen 2020

6 september – TimeLEZ struint in de tuinen van ATV Utrecht

Waar de weersverwachting luidde dat er kans was op een enkel buitje, hebben we mogen genieten van het zingen in de tuinen tijdens een stralende zondagmiddag. Dat was niet het enige waar we ons gelukkig mee mochten prijzen. Van het hele evenement kon slechts een gering deel doorgaan i.v.m. de geldende coronamaatregelen. Wij waren één van de ‘lucky birds’.

Petje af dus voor de organisatie dat het kon! Petje af voor de bezoekers.

Onze coördinator van optredens had samen met de coördinator van de locatie een prachtige plek voor ons bedacht. We stonden in een mooie (rots)tuin vol bloemen, bijtjes, bijzondere planten, met liefde verzorgde bomen en struiken.

Ons allereerste optreden na/tijdens corona! Wat was het heerlijk om te doen. Een groot deel van het repertoire kwam uit ons theatraal concert ‘Tussentijd’, nu zonder regie, dat wel helaas. Daar gaan we ons hoofd nog eens over breken, hoe we dat in het nieuwe coronavaatje moeten gieten.

Een extra speciaal nummer in onze setlist was Imagine van John Lennon. Dit nummer hebben we vanaf scratch geleerd tijdens onze zoom sessies toen live repeteren verboden was. Een genot om het dan nu zo samen, en voor publiek(!), te kunnen zingen.

En dan te bedenken dat voor twee leden dit hun allerallereerste TimeLEZ optreden was! De twee dames waren net twee weken voor de lockdown officieel lid geworden. Het ging fantastisch!

Maart – Augustus 2020

TimeLEZ in Coronatijd…..

In het zoomtijdperk gesprongen via onze eerste digitale ALV ooit. Gevolgd door wekelijkse repetities via zoom.

Beide voorstellingen van ‘Tussentijd’ zijn gecancelled….. We hebben een nieuwe datum geprikt, 12-06-21.

Werken met zoom werkt goed voor nieuw te leren repertoire, dus… we storten ons (in april!) op ons nieuw KERSTrepertoire! We brainstormen over de uitvoering van een kerstconcert en prikken de datum hiervoor, 12 december 2020.

Vanaf half juni repeteren in de kas, eindelijk weer live!!!

We zetten ons nieuwste erelid Anneke heerlijk in het zonnetje, thuis!

Korte zomerstop van 3 weken, van 19 juli t/m 5 augustus.

26 augustus: eerste repetitie weer in Weide Wereld, met een verdrievoudiging van repetitieruimte.

Maart 2020

Balk Festival Vocaal Centraal verplaatst naar 14 november

12 maart – In verband met de maatregelen rond het Coronavirus heeft de organisatie van Vocaal Centraal het evenement verplaatst van 14 maart naar 14 november 2020. Lees meer….

***

Kaarten ‘Tussentijd’ verkrijgbaar

8 maart – De kaartverkoop is van start! Lees alles hierover….

Kaarten voor de voorstelling van 15 mei in Culemborg kunnen besteld worden via onze eigen website.

Kaarten voor de voorstelling van 4 juli in IJsselstein kunnen online besteld worden bij Theater Pantalone. Of via Uit in IJsselstein, de VVV-instantie in het centrum die ook kaarten verkoopt. Voor de voorstelling in IJsselstein geldt ook een korting voor Upas of Nieuwegein Stadspas.

***

Flyers en posters zijn binnen!

1 maart – Whoop, whoop, de nieuwe flyers en posters zijn binnen! En wat zijn ze mooi geworden!

***

Repetitiedag 1 voor Tussentijd II

1 maart – Met een dagprogramma van een vol A4-tje zijn we gelijk goed van start gegaan. Opfrissen, doorlopen van de veranderingen, nieuwe regie en optimaliseren.

Een aantal stukken is veranderd van koor- naar ensemblenummer en andersom. Ook hebben we een paar nieuwe nummers toegevoegd, waardoor een zelfde aantal geschrapt is om plaats te maken. Nieuwe zangeressen zetten vol overgave hun tanden in deze uitdaging. En wij in hun meegenomen zelfgebakken lekkernijen 🙂 . Ook deze gewoonte is al volledig omard. Vurrukkulluk! Life is good.

Wat een tof maakproces weer! Marijn en Floor zijn weer volledig op stoom. En wij stomen lekker mee. Het was wederom een fijne en nuttige dag!

Februari 2020

Coaching: de dialoog tussen dirigent en koor

12 februari – Het werken aan de dialoog tussen dirigent en koor is wel het hoofdthema te noemen van de coachingssessie door Stuart Sides deze repetitie avond.

‘Moe maar voldaan’ na de coachingssessie van Stuart Sides
Treetje hoger

Rollen pakken, voelen, loslaten, keuzes maken, verantwoordelijkheden geven en nemen en open communiceren om met elkaar steeds een treetje hoger te kunnen komen. Dat is een heleboel! En dat allemaal losgelaten op twee muziekstukken voor deze avond. Heel veel mogelijkheden ‘ahead’.

Geweldige uitdaging

We zijn vastberaden deze koe samen bij de horens te vatten. Wat een geweldige uitdaging!

#plezierinzingen #plezierinleren

***

Kaartverkoop reprise Tussentijd start binnenkort

11 februari – De voorbereidingen zijn in volle gang…. lees meer….

***

Gluren bij de Buren 2020

Zondag 9 februari – Gluren bij de Buren is een evenement dat op meerdere plaatsen in het land plaats vindt, allemaal op dezelfde dag, allemaal volgens hetzelfde principe.

Afvaardiging TimeLEZ

Een negen koppige afvaardiging van TimeLEZ heeft code geel en oranje voor weer en wind moedig getrotseerd om af te reizen naar de Daalseweg in Utrecht. Daar zou het deze middag gaan gebeuren.

Klein moment van twijfel

Een klein moment van twijfel speelde die bewuste zondagmorgen op. Is het verstandig om de weg op te gaan? Hebben we wel publiek met de afgegeven noodcodes door het KNMI?

Zeer aangename middag

Die twijfel werd in mum van tijd compleet weggevaagd door een berichtje in de groepsapp met een foto van een tiptop gereed gemaakte woonkamer en de opmerking “Gastheer vraagt of er dames gehaald moeten worden :-)”. De toon was gezet en een zeer aangename middag volgde.

Een geweldig onthaal

In Maison Penninger werden we volgens de goede Limburgse traditie geweldig onthaald met eigen gebakken wafels (door oma) en cake (door de dochters). Nicole en Azzouz hadden werkelijk overal aan gedacht, van klapstoelen voor het publiek tot gezellige versieringen en een mooi gedekte tafel. Wat een fijn gastgezin! Dankzij hun reclame en perfecte organisatie hadden we een publiek van resp. 33, 19 en 19 luisteraars. 

Doel bereikt

Drie fijne optredens,  enthousiast publiek (tot op de trap!), een gezellige sfeer en zowel publiek als wij, volledig in de watten gelegd door het gastgezin. Muziek en gezellige sfeer verbindt op een fantastische manier!

Gluren bij de Buren 2020 bij Maison Penninger

Lees verder bij Impressies

Januari 2020

Coaching door Mariska de Wilde

29 januari – een heerlijke coaching door de bruisende Mariska de Wilde van Zangstudio Leidsche Rijn.

Lees meer in de blog….

***

Oproep voor nieuwe leden

15 januari – In diverse huis-aan-huis bladen en internetpagina’s heeft het gestaan. Vocal Group TimeLEZ is op zoek naar nieuwe leden, sterker nog, heeft behoefte aan nieuwe leden!

Jij bent nodig!

We hebben namelijk ontzettend leuke activiteiten en optredens in het verschiet. En om nog beter van alle mogelijkheden gebruik te kunnen maken, ben jij nodig… lage alt, mezzo sopraan, hoge sopraan!

Open repetitie

Een spontaan ingelaste open repetitie volgde op 15 januari j.l. Heb je die gemist, dan kan je echt nog altijd langskomen. Neem even vooraf contact op, en dan zien we je graag!

*** 2019 ***

Kerst met Vocal Group TimeLEZ

21 november – Kerst Inspiratie avond Intratuin Leidsche Rijn

Twinkelende lichtjes, geurende kerstbomen en de nieuwste kersttrends. Een avond vol workshops, alles tiptop verzorgd. Wij hebben in een klein ensemble de muzikale omlijsting mogen verzorgen. Superleuk!

*

13 december – Christmas Shopping Night – Centrum Vleuterweide

Diverse kraampjes, foodtrucks en kerstchalets en een mooi podium voor de optredens van diverse groepen. Ook TimeLEZ was van de partij.

19 december – De Vijverhof Harmelen (besloten)

Het is duidelijk dat er grote zorg wordt besteed aan het organiseren van (muzikale) evenementen voor de bewoners. De opzet was zeer sfeervol. Tijdens de speciale kerstviering voor de bewoners hebben wij, samen met nog een aantal andere groepen, de muzikale aankleding mogen verzorgen.

20 december – Lichtjesavond Maarssen-dorp

 Van Harmonieplein tot en met Pieter de Hooghplein waren de diverse activiteiten, koren, kramen, foodtrucks & ondernemers uit eigen dorp. Zelfs een echte live stal! TimeLEZ trad op op drie plekken, 2x in de winkelstraat, 1x op de boot. De boot was wel onze favoriet :-). En nog een relaxte nababbel na afloop. Gezellig!