Blog: Werken met de knop van 1 tot 10

Woensdag 29 januari gaat de boeken in als een super fijne, waardevolle avond. De eerste coaching van het jaar is een feit, zo ook de eerste keer coaching van Mariska de Wilde van Zangstudio Leidsche Rijn.

Inspiratie met pit

Hoewel een nog onbekende mix, is er geen afwachtend moment geweest. Energiek, direct lekker aan de slag! We hebben aan heel wat knoppen gedraaid. Rond, tweng, klassiek, scherp, zachte gehemelte, strottenklepjes en middenrif. Werken met de knop van 1 tot 10. Wat heb jij nodig? Wat past bij de muziek? Wat wil je neerzetten? Maar wat moet ik voelen dan? En hoe kan ik dat doen als ik zachtjes moet zingen? Ik luister naar mijn buurvrouwen en naar mezelf. Het mag nog meer! Ontzettend inspirerend is de enorme variatie aan ‘zangstemmen’ die Mariska laat horen. Klassiek, lead zanger van een toffe band, totaal over de top solo boven een koor uit, met urgentie, dynamiek, richting, lef of pit. Ik geloof ze allemaal.

Aan de knoppen leren draaien

Na 3x knipperen met de ogen was het pauze. Na nog eens een paar handen vol tips om verder mee te werken, was de avond alweer voorbij. Het geheugen zit weer volgeladen. …Gelukkig hoorde ik tijdens de borrel na de repetitie van een koorlid, die het weer had uit betrouwbare bron (een cabaretier ?), dat ook daar waardevolle tips voor zijn om dat ‘geheugen’ te vergroten. Het is allemaal een kwestie van aan de juiste knoppen leren draaien!

Blog: Werken met de knop van 1 tot 10
Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *