15 maart 2020 ging Nederland in een lockdown. Dit betekende dat er vanaf 18 maart niet meer gerepeteerd kon worden.
Wat waren we teleurgesteld toen ook een streep door onze Reprise plannen ging door de Corona pandemie (Covid19).
En wat doe je in de Tussentijd…


Na een week pauze hebben we ZOOM ontdekt en zijn we de eerste keer met de leden digitaal bij elkaar gekomen tijdens een digitale ledenvergadering. Dit was niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar met hulp van partners en hulp op afstand was iedereen er die avond bij. Wat fijn om elkaar weer te zien en gelukkig allemaal gezond!

Waar doet ons dit toch aan denken šŸ˜‰

We vonden het belangrijk de groep regelmatig bij elkaar te krijgen. 4 maart hadden nog 2 leden succesvol auditie gedaan, ook voor hen was het belangrijk met de groep in verbinding te blijven.
Na nog wat uitgebreidere testen met ZOOM door de 2 kwartetten in het koor, blijkt dat live zingen een utopie was.
We hebben wel meerdere scenario’s bedacht en zijn die gaan uitvoeren vanaf 1 april 2020:
* Sessies per sectional van 30 minuten
* Meezingen met de online teachtrack en jezelf dan opnemen
* Vooraf opgenomen stukjes delen met de dirigent
* 1 stempartij zingt in en stuurt deze als een estafette door naar andere stemgroepen zodat er een kwartet opname ontstaat.

Omdat de reprise shows nu geen doorgang vonden, gingen we ons al richten op onze kerstshow van 12 december, in de hoop dat deze op welke wijze dan ook, wel uitgevoerd kan worden. Het gevolg was in april al kerstsongs oefenen (?!)

Omdat we merkten dat het sociale gevoel ook belangrijk was binnen onze groep startte onze dirigent halverwege de avonden “Het muzikale moment van…”. Hierin werd een muzikaal fragment gedeeld en moesten de koorleden raden van welk koorlid dit nummer een speciale betekenis had. De week erna vertelde het koorlid haar verhaal achter de song en werd deze geheel beluisterd. Dit bracht mooie verhalen te weeg en leerden we elkaar nog beter kennen. Sommige van die nummers komen nu zelfs op ons repertoire. We hebben ook een avond, met grote hilariteit, een muzikale pubquiz gedaan, die onze dirigent zelf in elkaar had gedraaid. (Wat een kanjer is die dirigent van ons…)

Na de eerste versoepelingen in de lockdown, heeft ons bestuur zich goed georiƫnteerd wat er mogelijk was voor live zingen. Hier werd door het RIVM toch een potentieel risico in ervaren. Onze vaste locatie is op dit moment zeker nog niet geschikt.
We horen tot de gelukkigen dat Ć©Ć©n van de leden een groot bedrijfsterrein heeft waar we van een leegstaande kas gebruik mogen maken. Met informatie van Koornetwerk en online onderzoeken is er een protocol opgezet. Deze is gedeeld met de gemeente waar we wilden gaan repeteren.
17 juni 2020 zijn we voor het eerst weer bij elkaar gekomen met wie wilde, de overige leden konden de activiteit via ZOOM blijven volgen. De repetities zijn korter, zonder pauze en geen nazit.


Maar, wat een genot om met elkaar te zingen, al was het niet optimaal door de 3 meter afstand, de dirigent achter een plastic scherm en een korte heftige regenbui! De keer daarna ging het al beter. Vanaf 1 juli mogen we al weer wat dichter bij elkaar staan.

We zijn vooral met nieuwe nummers bezig voor 12 december. Dit zal Kerst gerelateerd zijn maar ook terugkijkend op de Coronatijd en de verbondenheid met je naasten en de wereld.
En ook die Reprise gaat komen hoor! De Tussentijd is gewoon wat langer geworden! De show is wel uitgesteld, maar zeker niet afgesteld! We hopen met elkaar dit op 12-6-21 uit te kunnen voeren.
We hopen dat we met elkaar dit in goede gezondheid kunnen en mogen beleven en u daar te ontmoeten. Houd voor informatie en kaartverkoop onze site in de gaten!

TimeLEZ in Corona tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *